• Κεφαλληνίας 46, Αθήνα
  • +30 210 82 03 912
  • kek-opa@aueb.gr

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δρ. Δημήτρης Καρλής: Ο κ. Δημήτρης Καρλής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει λάβει πτυχίο Στατιστικής το 1992 από το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ και διδακτορικό τίτλο στη Στατιστική από το ίδιο Τμήμα το 1999. Έχει θητεύσει στο ίδιο Τμήμα ως προσωρινός διδάσκων (2000-2001) και ως Λέκτορας (2001-2004). Από τον Οκτώβρη του 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Έχει δημοσιεύσει περίπου 45 άρθρα σε διεθνή περιοδικά Στατιστικής με κριτές. Τα περιοδικά στα οποία έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Journal of the Royal Statistical Society Series A, Statistics in Medicine, Statistics and Computing, και αρκετά άλλα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα υπολογιστικής στατιστικής και αλγορίθμων, ανάλυση πολυμεταβλητών διακριτών δεδομένων, μείξεις κατανομών, στατιστικά μοντέλα για εφαρμογές στον αθλητισμό, μοντελοποίησης εξαρτημένων δεδομένων με τη χρήση συναρτήσεων copulas και άλλα. Είναι Associate editor στα περιοδικά Metron journal, Communications in Statistics (Theory and Methods and Computation and Simulation) και IMA Journal of Management Mathematics, ενώ έχει κάνει referee σε περισσότερα από 85 άρθρα σε διάφορα περιοδικά Στατιστικής και συναφών αντικειμένων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια, σε μερικά εκ των οποίων ως προσκεκλημένος ομιλητής. Είναι μέλος διάφορων ενώσεων σχετικές με την επιστήμη της Στατιστικής , όπως της American Statistical Society, εκλεγμένο μέλος του International Statistical Ιnstitute, μέλος της International Association of Statistical Computing, υπεύθυνος δημοσιότητας της Eastern Mediterranean Region of the International Biometrics Society, καθώς και μέλος του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου. Έχει, επίσης, εργασθεί σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη EUROSTAT για έργα σχετικά με official statistics.

Δρ. Γιάννης Κωτίδης: Ο Γιάννης Κωτίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (1997) και διδακτορικό (2000) στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το University of Maryland. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 δούλευε σαν ανώτερο στέλεχος της ομάδας διαχείρισης βάσεων δεδομένων στο ερευνητικό κέντρο της ΑΤ&Τ Labs – Research. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν συστήματα, εφαρμογές και εργαλεία διαχείρισης πολύ μεγάλων βάσεων δεδομένων. Ο κ. Κωτίδης έχει αναπτύξει έντονο ερευνητικό έργο έχοντας περισσότερα από 80 δημοσιευμένα άρθρα σε κορυφαία περιοδικά και συνέδρια της περιοχής διαχείρισης δεδομένων και είναι κάτοχος 5 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (Αμερική). Έχει λάβει σημαντικά βραβεία για τις δημοσιεύσεις του (ACM SIMGOD’99, ΙΕΕΕ ΙCDE’09) όπως το βραβείο επιστημονικής αριστείας από τα AT&T Labs για την εργασία του σε θέματα ολοκλήρωσης πληροφοριακών συστημάτων.

Δρ. Πάνος Λουρίδας: Ο Πάνος Λουρίδας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη μεγάλων συστημάτων λογισμικού και στην επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων μεγάλου όγκου, τόσο ως ερευνητής όσο και ως επαγγελματίας προγραμματιστής. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, από την ανάλυση της Wikipedia μέχρι θεωρία σχεδίου, και από συστήματα ασφαλείας μέχρι τεχνολογία λογισμικού. Με το ρόλο του συμβούλου στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) είναι υπεύθυνος για το νεφοϋπολογιστικό σύστημα ~okeanos (http://okeanos.grnet.gr), το οποίο παρέχει χιλιάδες ιδεατές μηχανές στην ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, και για το σύστημα ηλεκτρονικών εκλογών Ζευς (http://zeus.grnet.gr), το οποίο χρησιμοποιείται για τη διενέργεια νομικά έγκυρων ηλεκτρονικών εκλογών.

Δρ. Χάρης Παπαγεωργίου: Ο Παπαγεωργίου Χάρης είναι ερευνητής Β’ βαθμίδος στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου-ΙΕΛ/Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» και συνιδρυτής της spin off εταιρίας Qualia [www.qualia.gr],που δραστηριοποιείται στο χώρο της επιχειρηματικής ευφυϊας και αναλυτικής δεδομένων και η οποία συστήθηκε το 2004. Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ το 1992. Το 1996 πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα Μηχανικού από το ΕΜΠ. Το 1989 συμμετείχε στην ομάδα Eurotra στο ΙΕΛ. Από το 1992 είναι ερευνητής στο ΙΕΛ στο χώρο της γλωσσικής τεχνολογίας και της αναλυτικής δεδομένων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυμεσική, πολυτροπική και πολυγλωσσική ανάλυση (ενδεικτικά Eurotra, LRE/Translearn, Esprit-Naplus, LE-Aventinus, ΙST-CIMWOS, IST-Reveal_This, eBusiness-MUSE, COST278, ΗΕΓ-TV++, COST2102, IST-METANET). Έχει παρουσιάσει παραπάνω από 60 εκτενείς δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά καθώς και συνέδρια. Κατέχει δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας σχετικά με την ανάκτηση πολύγλωσσων κειμένων.

Δρ. Δαμιανός Χατζηαντωνίου (Επιστημονικός Υπεύθυνος): Ο κ. Δαμιανός Χατζηαντωνίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο Διαχείριση Δεδομένων και Επιχειρηματική Ευφυΐα. Είναι επίσης Διευθυντής του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος "Business Analytics" στο Ο.Π.Α. Έχει πτυχίο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Αθηνών, τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Courant Institute of Mathematical Sciences του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (1993) και διδακτορικό από το Columbia University (1997). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα βάσεων δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυΐας, όπως για παράδειγμα αποθήκες δεδομένων, ανάλυση OLAP, συστήματα ροών δεδομένων, επεξεργασία ερωτημάτων και large-scale analytics. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά και συνέδρια, όπως VLDB, ICDE, EDBT, SIGKDD, SIGMOD Record, Information Systems Journal, DKE Journal και αλλού, ενώ υπάρχουν περισσότερες των 200 ετεροαναφορών στις δημοσιεύσεις αυτές, περιλαμβανομένων και εννέα διεθνών textbooks. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του κ. Χατζηαντωνίου έχουν χρησιμοποιηθεί από τα συστήματα Microsoft SQL Server (query processor), Oracle 8i και 9i (Analytic Functions), έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του ANSI SQL standard (OLAP amendment) και αναφέρονται σαν πρωτεύουσες αναφορές σε περισσότερες από έντεκα πατέντες. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Stevens Institute of Technology και έχει συνεργαστεί με τα AT&T Research Labs και Columbia Medical Informatics Department. Εκτός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, ήταν ιδρυτικό μέλος δύο εταιριών πληροφορικής (start ups), μία με βάση τη Νέα Υόρκη (Panakea Software Inc., DW&OLAP tools & consulting) και μία στην Αθήνα (Voiceweb, speech & telecom applications), ενώ ήταν senior research consultant το 2007-2008 στην Aster Data με βάση το San Francisco (πλέον Aster Teradata).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής στον κύκλο 2017 - 2018 καθώς και για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ